ВПЛИВ ФОЛІКУЛЯРНОЇ РІДИНИ ТА ЕСТРАЛЬНОЇ СИРОВАТКИ НА АКТИВНІСТЬ СУКЦИНАТОКСИДАЗИ У КЛІТИНАХ ГРАНУЛЬОЗИ ОВАРІАЛЬНОГО ФОЛІКУЛА КОРІВ І ТЕЛИЦЬ - Коротких, М.О.; Смоляніков, Б.В.; Брошков, М.М. (Інститут тваринництва, 2005)
У ході полярографічного дослідження встановлено, що активність окиснення янтарної кислоти у клітинах гранульози оваріального фолікула корів і телиць відбувається активніше у середовищі з фолікулярною рідиною, ніж у звичайному середовищі виділення. Найбільш активно ця реакція відбувається у лютеальну фазу циклу та за тільності, що можна пояснити додатковими енергетичними потребами на лютеїнізацію та атрезію фолікулів. Стимулюючий вплив естральної сироватки на сукцинатоксидазну активність найбільш активний у гранульозі тварин без функціонально активного жовтого тіла.
ВПЛИВ ФОЛІКУЛЯРНОЇ РІДИНИ ТА ЕСТРАЛЬНОЇ СИРОВАТКИ НА АКТИВНІСТЬ СУКЦИНАТОКСИДАЗИ У КЛІТИНАХ ГРАНУЛЬОЗИ ОВАРІАЛЬНОГО ФОЛІКУЛА КОРІВ І ТЕЛИЦЬ
Keywords: гранульоза; оваріальний фолікул; корови; сукцинатоксидаза; фолікулярна рідина; естральна сироватка