РІВЕНЬ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКТИВНОСТІ КОРІВ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ ЗАЛЕЖНО ВІД СЕЗОНУ ОТЕЛЕННЯ - Геккієв, А.Д. (Інститут тваринництва, 2004)
Вивчено вплив сезону отелення корів червоної степової і голштинської порід на їх наступний рівень молочної продуктивності. Встановлено, що місяць отелення має значний вплив на мінливість надоїв корів, що необхідно враховувати при плануванні відтворення стада. Високий вплив мали взаємодія організованих факторів – порода, лактація, місяць отелення.
Keywords: лактація; сезон отелення; молочна продуктивність; генетичний потенціал