УДОСКОНАЛЕННЯ КОРМОВОЇ БАЗИ В ГОСПОДАРСТВАХ ЗА ЦІЛОРІЧНОЇ ОДНОТИПНОЇ ГОДІВЛІ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ - Гноєвий, В.І. (Інститут тваринництва, 2006)
Наведено дані техніко-економічної оцінки вирощування основних силосних культур і результати заміни у кормосумішках для дійних корів силосу з високоенергозатратної при вирощуванні культури − кукурудзи на силос з меншенергозатратної злако-бобової сумішки зернофуражних культур. Встановлено, що згодовування дійним коровам силосу з 4–компонентної сумішки ярових зернофуражних культур замість такої ж кількості кукурудзяного силосу забезпечує збільшення надоїв молока на 16,1 % при заліковій жирності 3,4 % і економію сукупних затрат енергії в межах 0,33 МДж/1 кг молока.
Keywords: кормові культури; продуктивність корів; силос; економія енергозатрат