ВПЛИВ ГЕНОТИПУ І СЕРЕДОВИЩА НА РІСТ, РОЗВИТОК ТА ТРИВАЛІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ТВАРИН УКРАЇНСЬКОЇ ЧЕРВОНО–РЯБОЇ ТА ЧОРНО–РЯБОЇ ПОРІД - Рудик, І.А.; Ківа, М.С.; Хом'як, О.А.; Ставецька, Р.В.; Судика, В.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Наведено результати вивчення взаємодії “генотип–середовище” у тварин української червоно–рябої та чорно–рябої порід. Телиці з високою часткою спадковості за голштинською породою мають нижчі показники росту й розвитку порівняно з тваринами з низькою часткою крові за голштинами.
Keywords: генотип; кровність; ріст; розвиток; голштинська порода