КРИТЕРІЙ КОМПЕНСАТОРНОГО РОСТУ ТВАРИН І ЙОГО АПРОБАЦІЯ - Кутіков, Є.С.; Ковтун, С.Б. (Інститут тваринництва, 2003)
Розроблено критерій компесаторного росту. Ріст тлумачиться як компенсаторний лише у тому випадку, коли у відповідь на підвищення рівня годівлі виконується наступна умова: ефективність перетворення в чисту енергію продуктивності доступної для обміну енергії корму, що йде на продуктивний обмін, виявляється більшою, ніж у тварин, які постійно знаходяться на підвищеному рівні живлення.
Keywords: ефективність використання доступної для обміну енергії; компенсаторний ріст; годівля; велика рогата худоба