ВПЛИВ ПРОЛОНГОВАНОЇ ДІЇ АДРЕНАЛІНУ НА ГЕНЕРАТИВНУ ФУНКЦІЮ ЯЄЧНИКІВ ОВЕЦЬ В АНЕСТРАЛЬНИЙ СЕЗОН - Лобачова, І.В.; Пікус, Д.О.; Смаголь, В.М. (Інститут тваринництва, 2004)
Наведено дані щодо впливу адреналіну на генеративну активність яєчників і зміну вмісту  -ліпопротеїнів у сироватці крові вівцематок асканійської тонкорунної породи в анестральний сезон (травень-червень). Підшкірне підшивання ампул з адреналіном зумовило достовірне підвищення показника середнього діаметра антральних фолікулів та зниження вмісту  -ліпопротеїнів у сироватці крові дослідних тварин. Зроблено припущення про важливу роль адреналової системи у прояві сезонної періодичності статевої активності тварин
Keywords: анестральний сезон; вівці; адреналін; яєчник вівці