ПОКАЗАТЕЛИ ВОСПРОИЗВОДИТЕЛЬНЫХ КАЧЕСТВ ХРЯКОВ МЯСНЫХ ГЕНОТИПОВ НА РЕГИОНАЛЬНОЙ СИО - Герман, Ю.И.; Петрушко, И.С. (Інститут тваринництва, 2004)
Досліджено показники якості спермопродукції п‘яти, завезених з Угорщини, генотипів кнурів-плідників на першій в Республіці Білорусь регіональній станції штучного осіменіння “Тростянка”. Встановлено, що гібридні кнурі м‘ясних генотипів у віці 12-15 місяців характеризуються більш високими, у порівнянні з чистопородними, показниками якості спермопродукції та забезпечують додатковий прибуток в розмірі 16,3-22,7$ на голову в місяць.
Keywords: хряк; эякулят; генотип; концентрация спермы; воспроизводительные качества