СЕРЕДОВИЩЕ SOF ІНІЦІЮЄ КОМПАКТИЗАЦІЮ РАННІХ ЗАРОДКІВ ОВЕЦЬ IN VITRO - Лобачова, І.В. (Інститут тваринництва, 2003)
Досліджували вплив базового середовища на успішність процесу компактизації ранніх зародків овець, одержаних від спонтанно циклюючих або оброблених на суперовуляцію тварин. Середовище SOF, було придатним для підтримки подальшого розвитку і компактизації 25% 8-16-клітинних та 92,8% 16-32-клітинних зародків, тоді як середовища ТС-199 та DMEM більшою мірою стимулювали поділ бластомерів, але не їх компактизацію.
Keywords: зародок; вівці; бластомер; бластомер; суперовуляція; компактизація