МІСЦЕ БІОТЕХНОЛОГІЇ В ЄВРОПЕЙСЬКІЙ НАУЦІ ТА СВІТОВОМУ ТВАРИННИЦТВІ - Гуменний, В.Д.; Козловська, М.В.; Волівач, В.О. (Інститут тваринництва, 2005)
За пріоритетами Шостої Рамкової програми Європейського Союзу з науковотехнологічних досліджень, питання біотехнології займають провідне місце. Розвиток цієї науки в значній мірі зумовлює стрімкий генетичний прогрес у м’ясних породах північноамериканської селекції та провідній молочній породі світу – голштинській. При аналізі національної бази даних з походження плідників, виявлена перевага голштинів з абсолютною більшістю ембріотрансплантатів.
Keywords: біотехнологія; порода; бугай-плідник; ембріотрансплантат