ВПЛИВ ФІЗІОЛОГІЧНОГО СТАНУ КОРІВ ТА ЦИНКУ НА ІНТЕНСИВНІСТЬ ПРОЦЕСІВ ВІЛЬНОРАДИКАЛЬНОГО ОКИСНЕННЯ - Гложик, І.З.; Снітинський, В.В.; Іскра, Р.Я. (Інститут тваринництва, 2001)
Інтенсивність процесів вільнорадикального окиснення у корів залежить від етапу репродуктивно-лактаційного циклу та дози цинку у раціоні. Роди та період інволюції матки супроводжуються активізацією ПОЛ, введення добавки цинку до раціону корів знижує інтенсивність ПОЛ в організмі
Keywords: перекисне окиснення; корови; фізіологічний стан; цинк