ВПЛИВ ПОЄДНУВАНОСТІ ПРЕДСТАВНИКІВ РІЗНИХ ЛІНІЙ НА МОЛОЧНУ ПРОДУКТИВНІСТЬ КОРІВ - Борисовський, В.А. (Інститут тваринництва, 2003)
Проведено оцінку ефективності різних варіантів внутрішньолінійного підбору та міжлінійних кросів у стадах айрширської породи. Показано, що молочна продуктивність корів у значній мірі залежить від поєднуваваності їхніх матерів з бугаямиплідниками різних ліній.
Keywords: внутрішньолінійний підбір; міжлінійні кроси; лінія; поєднуваності; поправочний індекс