БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ОДНОТИПНОЇ ГОДІВЛІ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ - Цюпко, В.В.; Василевський, М.В.; Злобіна, Г.С. (Інститут тваринництва, 2004)
Розглянуто аспекти однотипної годівлі великої рогатої худоби і різнотипної із застосуванням зеленого конвеєра. Вивчали перетворення поживних речовин у рубці і в усьому шлунково-кишковому тракті, а також обмін речовин за гематологічними показниками. Встановлено, що однотипна годівля кормами зі сховищ, у порівнянні з традиційною, має переваги з точки зору організації годівлі, її нормування та контролю забезпеченості тварин, а також по виходу поживних речовин з одиниці посівних площ.
Keywords: велика рогата худоб; рубець; однотипна годівля; різнотипна годівля; зелені корми; поживні речовини; суха речовина