ЗМІНА КОНЦЕНТРАЦІЇ ЗАГАЛЬНОГО БІЛКА І БІЛКОВИХ ФРАКЦІЙ СИРОВАТКИ КРОВІ КОРІВ І ТЕЛЯТ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ ПРЕМІКСІВ І ПРЕПАРАТУ “Т” - Портянник, С.В. (Інститут тваринництва, 2003)
Організм як дорослих дійних корів, так і молочних телят досить чутливий до токсичної дії важких металів, саме тому для господарств, які знаходяться в зонах неблагополучних по забрудненню важкими металами, головним є не лише виробництво екологічно чистої продукції, а й отримання її від здорових з міцним імунітетом тварин. В даній статті показано зміни, які відбуваються в білкових фракціях сироватки крові, за дії преміксів та біологічно активного препарату, що вирішує дану проблему.
Keywords: велика рогата худоба; корова; теля; премікс; важкі метали; білкові фракції сироватки крові