ВПЛИВ ВНУТРІШНЬОМАТКОВОГО ВВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСУ БІОЛОГІЧНО АКТИВНИХ РЕЧОВИН ПІД ЧАС ШТУЧНОГО ОСІМЕНІННЯ НА ЗАПЛІДНЕННЯ КОРІВ І ТЕЛИЦЬ ТА ЯКІСТЬ ПРИПЛОДУ - Гнатик, Г.Б.; Шавило, С.Г. (Інститут тваринництва, 2005)
Наведено результати впливу комплексу біологічно активних речовин (унітіол, інозин, естрофан, інсолвіт, тирозин) при внутрішньоматковому введенні під час штучного осіменіння на запліднення корів. Встановлено, що введення цих речовин в репродуктивні органи під час штучного осіменіння позитивно впливає на відтворну здатність тварин.
Keywords: штучне осіменіння; біологічно активні речовини; сперма; запліднення; телята; ріст; розвиток