ВПЛИВ ФІДЕРНИХ КЛІТИН ЯЙЦЕПРОВОДІВ НА ДОЗРІВАННЯ ЕМБРІОНІВ ОВЕЦЬ ДО ТРАНСФЕРАБЕЛЬНИХ СТАДІЙ - Гевкан, І.І.; Штапенко, О.В.; Мадіч, А.В.; Сливчук, Ю.І.; Розгоні, І.І.; Федорова, С.В. (Інститут тваринництва, 2005)
Проведено дослідження з удосконалення технологій запліднення in vitro ооцитів овець використовуючи фідерні клітини яйцепроводів корів з метою подолання блоку дроблення ембріонів овець, підвищення інтенсивності дроблення бластомерів та розвитку ембріонів до трансферабельних стадій. Досліджували вплив кріоконсервації ОКК методом вітрифікації на дозрівання і запліднення in vitro.
Keywords: вівці; фідерні клітини; ооцити; ембріони; апацитація сперми; запліднення