ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН РІЗНОСТРУКТУРНИХ РАЦІОНІВ ЛАКТУЮЧИМИ КОРОВАМИ - Єлецька, Л.М.; Валігура, В.І. (Інститут тваринництва, 2003)
У статті наведені результати багаторічних досліджень по визначенню перетравності поживних речовин лактуючими коровами в залежності від хімічного складу раціону. Пропонуються рівняння регресії за допомогою яких можна прогнозувати перетравність “сирих” протеїну, жиру, клітковини та БЕР в залежності від співвідношення їх у сухій речовині раціону.
Keywords: жуйні тварини; лактуючі корови; перетравність поживних речовин; корми; споживання сухої речовини