ШТУЧНЕ ОСІМЕНІННЯ КОНЕЙ: ДОСВІД УКРАЇНСЬКО-ФРАНЦУЗЬКОЇ ВЗАЄМОДІЇ - Сушко, О.Б.; Новіков, О.О.; Савич, М.; Лабунець, А.С.; Дюшам, Г. (Інститут тваринництва, 2005)
Висвітлено питання, пов’язані з застосуванням методу штучного осіменіння в конярстві. Наведено критерії відбору еякулятів для заморожування, оцінки деконсервованої сперми для визначення її придатності до штучної інсемінації. Розкрито методику підготовки та проведення безпосередньо штучного осіменіння кобил. В статті також представлено результати запліднення кобил Дібрівського кінного заводу спермопродукцією трьох французьких жеребців рисистої породи.
Keywords: кобила; штучна інсемінація; спермопродукція; рисиста порода