СПОСІБ ВИМІРУ НАДВИСОКИХ ШВИДКОСТЕЙ ЗАМОРОЖУВАННЯ-ВІДТАВАННЯ ООЦИТІВ І ЕМБРІОНІВ ССАВЦІВ - Горбунов, Л.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Запропоновано кондуктометричний спосіб виміру надвисоких швидкостей теплообміну (В  6  103 0С/хв.), що дає можливість визначати чисельні параметри кріоконсервації з похибкою не більш 3% для контейнерів, що містять середовище з гліцерином (С  30%). Вимір інтенсивності теплообміну дозволяє робити не тільки якісний аналіз досліджуваних параметрів у порівнянні з загальноприйнятим, але й кількісний - при різних умовах проведення експерименту. Це дає можливість використовувати запропонований спосіб у дослідженнях для встановлення взаємозв'язку збереженості біооб  єкта при різноманітних умовах проведення кріоконсервації.
Keywords: ооцит; ембріон; кріоконсервація; кондуктометричний спосіб