ФІЗІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ТА ПРИНЦИПИ НОРМУВАННЯ БІЛКОВОГО ЖИВЛЕННЯ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ - Цюпко, В.В.; Василевський, М.В.; Проніна, В.В. (Інститут тваринництва, 2002)
У статті викладено сучасні принципи нормування протеїнового живлення великої рогатої худоби. Показано механізм і шляхи перетворення сирого протеїну в шлунково-кишковому тракті жуйних. Акцентовано увагу на ключовій ролі енергії в синтезі мікробіального білка.
Keywords: жуйні тварин; нормування живлення; шлунково-кишковий тракт; сирий протеїн; мікробіальний білок