ВИЗНАЧЕННЯ УМОВ ЗАСТОСОВНОСТІ КІЛЬКІСНОГО МЕТОДУ ОЦІНКИ ЖИТТЄЗДАТНОСТІ ЕМБРІОНІВ ССАВЦІВ - Міщенко, Ю.Г.; Горбунов, Л.В. (Інститут тваринництва, 2006)
Визначено умови застосовності кількісної оцінки життєздатності ембріонів корови, якими є показники приживлюваності - імовірність розвитку в культурі іn vіvo - Hі. Вони приймають наступні значення в залежності від якості ембріона (відмінної, доброї, задовільної) і стадії його розвитку: пізня морула - 40,9; 32,9; 21,7 %, бластоциста рання - 53,6; 45,0; 17,5 %, бластоциста розширена 57,5; 39,7; 23,4 %, відповідно. Встановлені величини середньоквадратичного відхилення життєздатності ембріонів миші й корови, що характеризують їх біологічну різноякісність, зумовлену якістю і стадією розвитку ембріона, становлять від 6 до 11,6 %.
Keywords: різноякісність; ембріони ссавців; кількісний метод оцінки життєздатності