ШВИДКІСТЬ ЕМБРІОНАЛЬНОГО РОСТУ ТЕЛИЦЬ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА ПОДАЛЬШУ ПРОДУКТИВНІСТЬ - Маменко, О.М.; Антоненко, С.Ф.; Гончаренко, Л.В.; Погорєлов, О.С. (Інститут тваринництва, 2005)
Викладено результати досліджень швидкості ембріонального розвитку телиць чорно-рябої породи та її впливу на розвиток у постембріональний період і наступну молочну продуктивність корів-первісток. Встановлено, що підвищення швидкості ембріогенезу телиць на 26 грамів за добу зумовлює збільшення живої маси при народженні на 10 кг, підвищення надою у корів-первісток на 923 кг (27,19%).
Keywords: ембріональний період; ріст; телиця; розвиток; молочна продуктивність; період