ГЕНЕРАЦІЙНИЙ ІНТЕРВАЛ ЯК НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА ЧАСТИНА ЕФЕКТИВНОСТІ СЕЛЕКЦІЙНИХ ПРОГРАМ - Борисовський, В.А. (Інститут тваринництва, 2001)
Показано залежність генетичної та економічної ефективності різних варіантів селекційних програм від середньої тривалості генераційного інтервалу різних категорій племінних тварин. Визначено основні напрями його скорочення, що є одним iз найважливiших резервiв пiдвищення ефективностi програм селекцiї в умовах сучасного молочного скотарства.
Keywords: популяція; бугай-плідник; селекційна програма; генераційний інтервал; генетичний прогрес; економічна ефективність