МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ФОЛІКУЛІВ ТА ЖОВТИХ ТІЛ У ПРИРОДНОМУ СТАТЕВОМУ ЦИКЛІ У КОРІВ - Давидова, Ю.Ю. (Інститут тваринництва, 2006)
У статті розглянуто ріст, розвиток та регресію жовтого тіла. Вивчено утворення домінуючого фолікула й популяцій фолікулів розміром від 0,2 см до 0,4 см та менше 0,2 см. Відмічено: у домінуючого фолікула 2 хвилі росту (у лівому яєчнику з 14 по 17 добу та з 20 по 1 добу; а у правому з 11 по 15 добу та з 17 по 2 добу статевого циклу). Популяції фолікулів розміром від 0,2 см до 0,4 см і менше 0,2 см мають 3 хвилі росту (у лівому яєчнику з 4 по 7 добу; з 11 по 16 добу та з 20 по 2 добу; а у правому з 3 по 7 добу, з 13 по 16 добу та з 20 по 2 добу статевого циклу).
Keywords: яєчник; корова; фолікул; жовте тіло; статевий цикл