БАКТЕРИЦИДНІ ВЛАСТИВОСТІ ЦЕРВІКАЛЬНОГО СЕКРЕТУ КОРІВ ПІД ЧАС ШТУЧНОГО ОСІМЕНІННЯ ТА ТРАНСПЛАНТАЦІЇ ЕМБРІОНІВ - Тихона, Г.С.; Дібіров, М.К. (Інститут тваринництва, 2003)
У статті викладено результати досліджень властивостей цервікального секрету у корів на протязі статевого циклу. Встановлено, що цервікальний секрет під час тічки та охоти має бактеріостатичні та бактерицидні властивості.
Keywords: статеві шляхи; бактерицидні властивості; мікроорганізми; цервікальний секрет; корова