СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ПЛЕМІННОГО КОНЯРСТВА НА ВІННИЧЧИНІ - Судай, В.Д. (Інститут тваринництва, 2002)
У Вінницькій області є 47 тис. голів коней, в тому числі 24,7 тис. в приватній власності. Спостерігається тенденція до збільшення поголів’я у фермерських та індивідуальних господарствах. В області діє 1 кінний завод і 9 племінних конеферм, на яких зосереджено 586 голів племінних коней. Показано напрями поліпшення племінних та робочих якостей коней, що розводяться в області.
Keywords: племінне конярство; кінний завод; конеферма; орловський рисак; російський рисак; новоолександрівський ваговоз