НОВІ ПІДХОДИ ДО ВИВЧЕННЯ ЕМІСІЇ МЕТАНУ У ТВАРИННИЦТВІ - Ільїнський, О.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Розглянуто головні методи визначення емісії метану у жуйних та область їх застосування – розрахунковий, респіраційний, трасерний. Описано новий метод вивчення метаногенезу за допомогою газу-мітки (шестифториста сірка, SF6) та результати його апробації.
Keywords: метан; жуйні; рубець; парниковий ефект; SF6; методи