ВПЛИВ ШТУЧНОЇ АЕРОІОНІЗАЦІЇ ТА УЛЬТРАФІОЛЕТОВОГО ОПРОМІНЕННЯ НА МОРФОЛОГІЧНІ ТА БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ КРОВІ БУГАЙЦІВ - Чернявський, С.Є. (Інститут тваринництва, 2004)
Штучна аеронізація та ультрафіолетове опромінення не викликають відхилень показників крові від біологічних норм. Але цей фактор впливу сприяє підвищенню деяких якісних показників крові, що свідчить про інтенсифікацію окисно-відновлювальних процесів у організмі тварин.
Keywords: бугаєць; ультрафіолетове опромінення; морфологічні та біохімічні показники крові