ГЕНЕТИЧНИЙ АНАЛІЗ ВАЖКОСТІ ОТЕЛЕНЬ І МЕРТВОНАРОДЖЕНОСТІ У МОЛОЧНОЇ ХУДОБИ З ВКЛЮЧЕННЯМ МАТЕРИНСЬКИХ ЕФЕКТІВ - Даншин, В.О.; Афанасенко, В.Ю. (Інститут тваринництва, 2003)
У статті наведено оцінки основних селекційно-генетичних параметрів (коефіцієнт успадковуваності, генетичної та фенотипічної мінливості, генетичні кореляції) важкості отелень та народження мертвих телят по першому отеленню та по наступних з урахуванням прямого та материнського ефектів. Оцінка племінної цінності проводилася з використанням лінійної моделі (BLUP Animal Model).
Keywords: важкість отелень; мертвонародженість; успадковуваність; племінна цінність; прямий і материнський ефект; BLUP; Animal Model