МЕТОДИКА ФЕНОГЕНЕТИЧНОГО ВІДБОРУ ЧОРНО-РЯБОЇ ХУДОБИ ЗА МАСТЮ - Коновалов, В.С.; Король, Т.А.; Білий, Ю.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Суть розробки полягає в окомірно-статистичному розподілі чорно-рябих корів за ознакою строкатості масті на три фенотипних класи:1-клас-експресія кольороутворюючого геному-61-100 %, 2 клас-31-60 %, 3 клас-0-30% . Статистичні відхилення від модельного 1SS + 2Ss + 1ss = 1 є результатом зміни взаємодії «генотип-середовище».
Keywords: масть; чорно-ряба худоба; експресія