БІОЕНЕРГЕТИЧНІ ПРОЦЕСИ В ТКАНИНАХ ВІСЦЕРАЛЬНИХ ОРГАНІВ КОРІВ ЗА УМОВ ІНДУКЦІЇ ПОЛІОВУЛЯЦІЇ - Сливчук, Ю.І. (Інститут тваринництва, 2003)
Викладено результати досліджень окисного фосфорилювання і рівня аскорбінової кислоти (АК) в окремих внутрішніх органах корів за різних схем індукції поліовуляції. Встановлено, що індукція поліовуляції по 2-денній схемі за допомогою препаратів “Поліфол” та “Ембріостимулін” позитивно впливає на інтенсивність енергетичних процесів в окремих органах та підвищує рівень АК в них.
Keywords: окисне фосфорилювання; дихальний ланцюг; активність ферментних систем; аскорбінова кислота; поліовуляція