УРАХУВАННЯ ЗБЕРЕЖЕНОСТІ ПОТОМСТВА ПРИ ОЦІНЦІ БУГАЇВ-ПЛІДНИКІВ - Балагуровський, С.В; Даншин, В.О. (Інститут тваринництва, 2003)
Вивчено вплив факторів року, сезону та бугая-плідника на збереженість потомства в період вирощування і за першу лактацію. Встановлено, що бугай-плідник вірогідно впливає на збереженість дочок; коефіцієнти успадковуваності становили відповідно 0,36 та 0,20. Між оцінками бугаїв-плідників за збереженістю їхніх дочок у період вирощування і за першу лактацію виявлено від’ємний зв’язок.
Keywords: бугай-плідник; потомство; збереженість; успадковуваність; дисперсійний аналіз