ВИВЧЕННЯ МЕТОДІВ ОТРИМАННЯ АНТИЛЕЙКОЦИТАРНИХ СИРОВАТОК-РЕАГЕНТІВ ДО АНТИГЕНІВ І-ГО КЛАСУ SLA - Россоха, В.І.; Тур, Г.М.; Ворошина, Т.Л.; Біденко, М.М.; Бакшеєва, С.К. (Інститут тваринництва, 2003)
У результаті проведених досліджень встановлено, що серед методів отримання імунодіагностикумів для диференціювання лейкоцитарних антигенів у свиней найбільш ефективними є класичні імунізації та реімунізації тварин. Їх застосування сприяло отриманню поліспецифічних імуних сироваток з титром антитіл 1:4 та 1:64. Більш результативними по активності синтезованих антитіл були три- та чотирикратні ін'єкції лейкоцитарних антигенів.
Keywords: абсорбція; антиген; антитіло; реагент; імунізація; гістосумісність