ДЕЗОРІЄНТАЦІЯ САМЦІВ ШОВКОВИЧНОГО ШОВКОПРЯДА СТАТЕВИМ ФЕРОМОНОМ САМОК - Калініна, О.О.; Злотін, О.З. (Інститут тваринництва, 2005)
Запропоновано удосконалення вагового методу поділу коконів шовковичного шовкопряда за статтю з використанням методу дезорієнтації самців статевим феромоном самок при засміченні групи самок самцями, яке не перевищує 10% та при використанні невизначеної групи коконів, що дає змогу достовірно зменшити засмічення гібридної грени чистопородною.
Keywords: гібридна грена; кокони-самців; кокони-самок; засмічення гібридної грени чистопородною