ВПЛИВ ТЕМПЕРАТУРНОЇ ОБРОБКИ ПОЛІМЕРНОЇ ТРУБКИ, ЩО ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ В ХАРКІВСЬКІЙ ТЕХНОЛОГІЇ НА ЇЇ ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ - Соклокова, О.В.; Осташко, Ф.І.; Сушко, О.Б.; Мірошниченко, В.І. (Інститут тваринництва, 2005)
Встановлено, що температурна обробка полімерної трубки для розфасування сперми в облицьовані гранули підвищує фізико-механічні експлуатаційні властивості полімеру при дії високих температурних градієнтів, що виникають при кріо- та деконсервації сперми і не викликає токсичної дії на статеві клітини бугаїв.
Keywords: полімерна трубка; радіаційне опромінення; спермодоза; облицьовані гранули; кріоконсервація