СПОСОБИ РЕАЛІЗАЦІЇ РІЗНОГО ХАРАКТЕРУ ЗМІНИ ШВИДКОСТІ ЗАМОРОЖУВАННЯ СТАТЕВИХ КЛІТИН ТА ЕМБРІОНІВ ТВАРИН ДО ЗАДАНИХ КІНЦЕВИХ ТЕМПЕРАТУР - Горбунов, Л.В.; Антоненко, Т.С. (Інститут тваринництва, 2002)
Розроблено пристрій для заморожування статевих клітин та ембріонів у широкому діапазоні швидкостей від 0,1 до 134,6 °С/хв. і характерів зміни цих швидкостей. Визначені оптимальні параметри застосування пристрою на базі посудини Дьюара X-5. Модифіковано спосіб ініціації кристалоутворення середовища в пробірках Уленгута.
Keywords: статеві клітини; ембріон; ініціація кристалоутворення; швидкість заморожування; характер зміни швидкості