НОВИЙ ЗАВОДСЬКИЙ ТИП ВЕЛИКОЇ БІЛОЇ ПОРОДИ - Медведев, В.О.; Пасічник, О.В. (Інститут тваринництва, 2006)
У статті викладені шляхи створення, продуктивність і стан племінної бази спеціалізованого голубівського типу великої білої породи свиней. Наведено характеристику розвитку кнурів і маток цього типу, результати оцінки кнурів за власною продуктивністю і за відгодівельними якостями нащадків. Молодняк нового типу за показниками контрольної відгодівлі на 5,9 – 21,4 % перевищує вимоги класу еліта.
Keywords: велика біла порода; голубівський заводський тип; селекція; відтворні; відгодівельні