СТАН СВИНАРСТВА УКРАЇНИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЙОГО РОЗВИТКУ - Медведев, В.О.; Пономаренко, В.С.; Хватов, А.І.; Тищенко, А.І.; Шоманський, Т.С.; Церенюк, О.М. (Інститут тваринництва, 2004)
У статті наведено дані про стан галузі свинарства в Україні. Зазначено кількість поголів’я, що зменшилося з 119.4 млн. до 7.5 млн. голів, починаючи з 1990 по 2004 рр., У статті визначено причини виникнення кризового стану галузі свинарства і шляхи виходу з нього.
Keywords: аграрна реформа; свині; фермерські господарства; генофонд; БМВД; потокова технологія