СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ БОРОТЬБИ З МІКОТОКСИКОЗАМИ КОРМІВ - Ліннік, В.С. (Інститут тваринництва, 2003)
У статті наведено аналіз результатів досліджень вчених різних країн по вивченню сучасного стану грибкових захворювань кормів, зокрема – зернових концентратів. Описано характер та рівень впливу згодовування різним домашнім тваринам та птахам кормів, контамінованих мікотоксинами. Викладено основні методи захисту зернових кормів від грибкових захворювань, а також деякі відомі способи інактивації найбільш поширених мікотоксинів зернових кормів.
Keywords: корм; тварини; птиця; мікотоксин; сорбція; годівля