ГАЗООБМІН І ПРОДУКТИВНІСТЬ БУГАЙЦІВ ПОЛІСЬКОЇ М’ЯСНОЇ ПОРОДИ ПРИ РІЗНИХ РІВНЯХ ПРОТЕЇНОВОГО ЖИВЛЕННЯ - Повозніков, М.Г.; Блюсюк, С.М. (Інститут тваринництва, 2005)
Викладено результати досліду з вивчення різних рівнів протеїнового живлення бугайців новоствореної поліської м’ясної породи. Встановлено, що при підвищенні вмісту перетравного протеїну в раціонах тварин на 20% відносно існуючих норм, за рахунок збільшення питомої ваги високобілкових кормів у структурі, забезпечує зниження втрат енергії кормів з теплопродукцією при суттєвому підвищенні продуктивності.
Keywords: газообмін; теплопродукція; бугайці; раціон; продуктивність