РОЗВЕДЕННЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЧОРНО-РЯБОЇ МОЛОЧНОЇ ХУДОБИ ЗА ЛІНІЯМИ І РОДИНАМИ В СИСТЕМІ ВЕЛИКОМАСШТАБНОЇ СЕЛЕКЦІЇ - Йовенко, І.В. (Інститут тваринництва, 2001)
Викладено основні аспекти лінійного і родинного розведення в базових племінних господарствах Київської області. Доведено, що розведення за лініями і родинами є одним із основних прийомів швидкого удосконалення порід.
Keywords: лінія; родина; бугаї-лідери; корови рекордистки; генетичний прогрес; генетичне поліпшення