ГЕТЕРОЗИС ТА ШЛЯХИ ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ ПРИ ОТРИМАННІ БЛИЗНЯТ-ТРАНСПЛАНТАТІВ - Шеховцов, С.Ю. (Інститут тваринництва, 2004)
При трансплантації помісних ембріонів різних порід ВРХ вивчалися показники їх приживлення у телиць-реципієнтів тих чи інших порід. Використовували по два повноцінних ембріони в різні роги матки одному реципієнту. Встановлена різниця в приживленні ембріонів отриманих від корів-донорів різних порід і те, що порода реципієнтів може впливати на приживлення ембріонів шляхом фізіологічним, через взаємодію хоріона з плацентою і цей вплив може бути різним.
Keywords: ВРХ; трансплантація ембріонів; гетерозис; породи; помісі