МЕТОДИКА ОБ’ЄКТИВНОЇ ОЦІНКИ ОБРОСЛОСТІ ОВЕЦЬ ТОНКОРУННИХ І НАПІВТОНКОРУННИХ ПОРІД - Помітун, І.А. (Інститут тваринництва, 2001)
У статті висвітлено нові методичні підходи щодо об’єктивної оцінки ступеня оброслості овець. Визначено параметри мінливості ознаки та її взаємозв’язки з іншими продуктивними ознаками. На прикладі м’ясо-вовнової породи прекос доведено можливості застосування розробленого методу в селекції овець.
Keywords: порода прекос; площа необрослих ділянок; коефіцієнт оброслості; коефіцієнт вовновості; площа поверхні тіла