СПОРТИВНА РОБОТОЗДАТНІСТЬ КОНЕЙ РІЗНИХ ПОРІД - Бондаренко, О.В. (Інститут тваринництва, 2002)
У статті викладено статистично опрацьований матеріал про результати випробувань коней в кінноспортивних змаганнях.. Аналіз роботоздатності проведено у розрізі порід, з урахуванням виступів у трьох класичних видах кінного спорту. Спортивні якості вивчали за новою методикою оцінки за основними показниками роботоздатності: технічний результат, зайняте місце, рівень та складність змагань. Отримані дані дозволяють робити висновок про сучасний стан порід в спорті.
Keywords: коні; спортивна роботоздатність; кінний спорт; методика оцінки коней