ЗВ’ЯЗОК ТРИВАЛОСТІ СТАТЕВОЇ ОХОТИ З ПРОЯВОМ АНОВУЛЯТОРНИХ ТА АСИНХРОННИХ ЦИКЛІВ - Бугров, О.Д.; Скиба, Б.С. (Інститут тваринництва, 2004)
У статті наведено дані про тривалість статевої охоти, визначено вплив цього показника на час прояву овуляції серед корів і телиць у стійловий та пасовищний періоди, а також на їх заплідненість.
Keywords: статева охота; овуляція; тривалість охоти; тривалість овуляції; рефлекс нерухомості; гормональна регуляція; фолікулостимулюючий гормон (ФСГ); естроген; простагландин