ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ РІЗНИХ МЕТОДИЧНИХ ПІДХОДІВ ОЦІНКИ МОЛОЧНОГО СТАДА ЗА ЕКСТЕР'ЄРОМ І КОНСТИТУЦІЄЮ - Пелехатий, М.С.; Ковальчук, В.І. (Інститут тваринництва, 2001)
Дослідження 4–х методів оцінки екстер’єрно–конституціональних типів свідчать про те, що для відбору і консолідації поліського типу української чорно–рябої молочної породи за екстер'єром і конституцією найефективнішими є методи Шалімова М.О. та візуальний. Однак оцінка тварин візуальним методом потребує певного досвіду зоотехніка– бонітера, тому вона є менш об’єктивною у порівнянні з першим методом.
Keywords: чорно–ряба порода; молочність; екстер'єрно-конституціональні індекси