ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПЕЛЮШКИ В РАЦІОНАХ МОЛОДНЯКУ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ НА ВІДГОДІВЛІ - Савченко, Ю.І.; Савчук, І.М.; Гончарова, К.В. (Інститут тваринництва, 2004)
Наведено результати досліджень по згодовуванню молодняку великої рогатої худоби на відгодівлі пелюшки. Встановлено, що оптимізація протеїнового живлення раціонів годівлі тварин за рахунок дерті пелюшки у зимовий період та використання зеленої маси пелюшко-вівсяної сумішки у літніх раціонах сприяє підвищенню середньодобових приростів живої маси та зниженню витрат кормів на одиницю продукції, зменшенню коефіцієнтів перетравності сирого протеїну і клітковини та збільшенню безазотистих екстрактивних речовин.
Keywords: молодняк великої рогатої худоби; раціон; пелюшка; протеїн; прирости