ВИВЧЕННЯ ГЕНЕТИЧНОЇ СТРУКТУРИ РИСИСТИХ ПОРІД КОНЕЙ В УКРАЇНІ НА ОСНОВІ ЗАСТОСУВАННЯ ІМУНОГЕНЕТИЧНИХ МЕТОДІВ - Алещенко, О.О. (Інститут тваринництва, 2006)
Одне з головних завдань генетичного моніторингу – це підтримка в популяціях різноманітності, яке є необхідною умовою для творчої селекційної роботи. Вирішення цього завдання потребує як узагальнення світового досвіду, так і проведення спеціальних досліджень алелофонду коней вітчизняних порід. Наведені результати порівняльної оцінки коней російської та орловської рисистих порід різних генотипів за частотами стрівальності антигенів.
Keywords: кінний завод; коні; племінний молодняк; порода; антиген