ДИНАМІКА РІВНЯ ФОЛІКУЛОСТИМУЛЮЮЧОГО ГОРМОНУ ПРИ СУПЕРОВУЛЯЦІЇ КОРІВ-ДОНОРІВ - Бугров, О.Д.; Субота, О.В. (Інститут тваринництва, 2005)
У статті наведено результати застосування фолікулостимулюючого гормону ФСГn за п’яти-, чотири- і три з половиною денною схемою при суперовуляції корівдонорів у дозі 50,0 і 33,0 мг. При цьому процент корисного використання ФСГ на ріст фолікулів за п'ятиденною схемою становить 77,5%, чотириденною схемою, яку знижували на 50 мг –82,5%, на 33,0 мг – 89,6%, за три з половиною денною схемою на 33 мг ФСГ - 100,0%. ФСГn доцільно вводити за чотириденною знижуваною схемою суперовуляції.
Keywords: корова-донор; гормон; суперовуляція; яйцеклінина; ембріон