МОЛЕКУЛЯРНО-ГЕНЕТИЧНИЙ ПІДХІД ДО ДІАГНОСТИКИ ІНФЕКЦІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН НА МОДЕЛІ ХЛАМІДІОЗУ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ - Шкавро, Н.М.; Щербак, О.В. (Інститут тваринництва, 2005)
У статті розглянуто різні методи виділення ДНК із соматичних та статевих клітин ссавців. Наведено результати ходу реакції ланцюгової полімеризації по виявленню збудника хламідіозу (Clamidia trachomatis) у спермі бугаїв-плідників.
Keywords: ДНК; штучне запліднення; полімеразна ланцюгова реакція; Clamidia trachomatis