ЦІННІСТЬ НАСІННЯ АМАРАНТУ СЕЛЕКЦІЇ ХАРКІВСЬКОГО АГРАРНОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПРИ ВИКОРИСТАННІ НА ПРОДОВОЛЬЧІ ТА КОРМОВІ ЦІЛІ - Гноєвий, В.І.; Білокопитов, О.М.; Гопцій, Т.І.; Криворучко, О.М. (Інститут тваринництва, 2003)
Визначали хімічний склад насіння амаранту, хлібопекарські властивості його борошна, лікувально-профілактичну дію олії насіння амаранту селекції Харківського національного аграрного університету сортів Ультра, Сем, Харківський 1 та ефективність його застосування в складі комбікормів для свиней. Установлено, що насіння амаранту цих сортів містить 16-18% білка, від 5% до 8% олії з високими фармакологічними властивостями і може бути використано як в комбікормовій, так і в харчовій, і у фармакологічній промисловості.
Keywords: амарант; насіння; олія амаранту; хліб; фармакологічна; кормова цінність